Hier vind je info over de activiteit zelf, zonder al teveel te verklappen. Als je geïnteresseerd bent, stel ik voor dat je gewoon kort even contact opneemt, geheel vrijblijvend natuurlijk. Dan kunnen we alles eens bespreken via een videochat of mail wat dit spel is en wat jullie juist willen. Dat gaat je een veel beter idee geven over het hoe, wat en waarom!

Wat is het niét?

  • Yet another Zoomquiz
  • Een online fotozoektocht
  • Een online escaperoom
  • Een geforceerde online activiteit
  • Heel de tijd achter je computer zitten!

Wat is het dan wél?

Dit spel is een unieke combinatie van gevarieerde opdrachten vergoten in een grote verhaallijn. Ra ra ra, waarover zou deze verhaallijn gaan? Je wordt onderverdeeld in groepjes die het tegen elkaar gaan opnemen om deze verhaallijn als eerste te voltooien. De sleutel om daarin te slagen is: communicatie! Je werkt heel de tijd samen met je team in een videochat, en hoe beter je team functioneert, hoe sneller je de verhaallijn zal voltooien! Een portie creativiteit en motivatie zijn zeker ook niet te missen. 

Het spel wordt gespeeld met persoonlijke live begeleiding zodat alles zeker vlot verloopt. Je zal in de loop van het spel selfies nemen, samen antwoorden opzoeken, filmpjes maken, hulp inschakelen van huisgenoten, op zoek gaan in uw kot, op stap gaan, … Nee, je gaat zeker niet achter je computer blijven zitten want dat doen we al genoeg! Maar ik ga nog niet alles verklappen hé. 

Al jullie beeldmateriaal, dat is een hele hoop, wordt verzameld via deze website en hiermee kan ik nadien aan de slag gaan voor een aftermovie (indien gewenst). Ik zou jullie graag een voorbeeld laten zien van eerdere spellen maar dan verklap ik al te veel van het spel en de verrassing is des te fijner als je zelf meespeelt. Wil je toch graag een voorbeeld zien, laat het me zeker weten!

Care emoji

FAQ

Moet ik zelf iets doen om het te organiseren?

Het is juist de bedoeling dat iedereen eens kan meespelen zonder dat iemand er eens iets voor hoeft te doen. Het enige waar jij verantwoordelijk bent is de initiële communicatie naar je collega’s/vrienden/clubleden/… Zorg dat je weet wie er allemaal meedoet en bezorg mij een deelnemerslijst met een groepsverdeling.

Ik kan zelf ook de groepjes verdelen indien je dat liever hebt, maar vaak is het beter als iemand die de interne chemie wat kent dat doet ;)

Is er een beperking op het aantal deelnemers?

Eigenlijk niet, je kan het perfect spelen met meer dan 100 personen maar ook even goed bijvoorbeeld met 20. Een echt minimum aantal deelnemers is er niet, maar voor minder dan 18 personen wordt het niet echt nog de moeite vrees ik. Je speelt namelijk in groepjes van 5 a 6 personen en je wilt toch wel een beetje onderlinge competitie, niet? 

Maar er kunnen bijvoorbeeld wel groepjes van 5 of 6 vrienden spelen tegen andere groepjes. Dus als je een paar vriendenkliekjes samen kan brengen … :)

Het spel is niet heel de tijd achter de computer. Moet ik het huis verlaten?

Tijdens het spel zal je inderdaad niet heel de tijd achter je computer zitten, want daar zitten we al genoeg hé! Er zijn opdrachtjes in en rond uw kot maar je moet ze verdelen onder je team. Dus: ben je slecht te been, zit je binnen in quarantaine, moet je op de kinderen passen, … Dat is allemaal geen probleem, je team kan dat perfect omvangen :)

Niet iedereen in mijn bedrijf spreekt Nederlands?

Dat is geen probleem, dan spelen we gewoon de Engelstalige versie van het spel. Je collega’s kennen toch wel Engels?

Hmm dit is geen organisatie met jarenlange ervaring. Kan ik dat wel vertrouwen?

Begrijpelijk. Ik kan hier een heel lang tekstje schrijven om je proberen te overtuigen maar heeft dat wel zin? Als je je er niet goed bij voelt, spijtig maar je proberen te overtuigen heeft weinig zin. 

Ik doe dit omdat ik het graag doe en omdat iedereen die het al heeft gespeeld het zo ongelooflijk plezant vond. Alles is 100% zelf gedaan in mijn vrije tijd: video’s, website, begeleiding, speluitwerking, … Daardoor krijg je een op-en-top persoonlijke afhandeling met veel passie. De clubs/bedrijven waar ik het spel al organiseerde waren in ieder geval erg enthousiast. Contacteer me gerust vrijblijvend om eens te bespreken in een videochat en dan kan je nadien nog beslissen!

Kan dit gecombineerd worden met een fysieke activiteit

Dat hangt van de huidige coronamaatregels af natuurlijk. Voor de zekerheid is de basisversie van het spel gemaakt waarbij iedereen vanuit zijn/haar kot speelt. Heb je toch graag een fysiek aspect (en mag het), dan bespreek ik dat graag!

Ik zit in een jeugdvereniging, vanaf welke leeftijd kan dit gespeeld worden?

Lastig om er een leeftijdsgrens op te plakken. De jongste deelnemers waren ongeveer 10 jaar en zij speelden met begeleiding van mama/papa. De belangrijkste vaardigheid is in team communiceren via je videochat en die zelfstandigheid bepaalt grotendeels of iemand begeleiding nodig heeft van mama/papa of niet. De opdrachtjes zelf zijn perfect haalbaar voor tieners en soms zelfs makkelijker voor hen dan voor de ouderen :)

Sommige collega's 'hebben schrik' van een computer

Oei, de gedachte aan een online spel zal hen dan wel afschrikken waarschijnlijk? Maar daar is eigenlijk echt geen reden toe! Zoals gezegd: het spel heeft veel opdrachtjes in en rond uw kot zonder computer. De computer is een communicatiemiddel met je team maar geen cruciaal onderdeel van het spel. 

Voor de communicatie wordt geen Zoom, Teams, Skype, … gebruikt maar Discord. Het is voor velen nieuw maar je zal het achteraf beamen: perfect voor dit spel en helemaal niet moeilijk! Ik voorzie iedereen ook van een super eenvoudige tutorial en een hulplijn voor technische problemen zodat iedereen zonder problemen en zonder stress kan meespelen. Dat is tot nu toe voor iedereen altijd gelukt :)

Zijn er voorwaarden om het spel te kunnen spelen?

Het enige wat je nodig hebt voor dit spel is internet en een computer. Dat zal wel lukken zeker? Oh ja, een dosis goesting en sociale vaardigheden komt ook zeker van pas!

 

Cool, wanneer kunnen we dat spelen?

Fijn dat je interesse hebt! Ik stel voor dat je even contact opneemt en dan spreken we een moment af voor een meeting. Hierbij kunnen we het dan hebben over de praktische kant: wanneer wil je spelen, hoeveel deelnemers verwacht je ongeveer, … 

Je kan dus zelf kiezen wanneer jullie spelen, op voorwaarde dat ik me vrij kan maken maar in tijden van corona zal dat wel lukken :) Graag wel meer dan één week op voorhand even contact opnemen. 

Hoeveel kost dit?

Klinkt allemaal wel cool, maar dat zal wel weer veel te veel kosten zeker? Goh, dit is meer een uit de hand gelopen hobby dan een inkomstenbron. Het kost natuurlijk wel wat tijd om te bedenken, in elkaar te steken, te begeleiden en dergelijke maar het is ook een fijne bezigheid! Lijkt het spel jou wel iets om te spelen met je vrienden/collega’s/bedrijf/vereniging/… ?

  1. Neem dan even contact op om een moment af te spreken voor een korte videomeeting
  2. In deze meeting geef ik je wat meer uitleg over het spel en de verschillende opties en luister ik wat jullie juist willen en welke bedenkingen er zijn.
  3. Op basis van wat je juist wil en het geschatte aantal deelnemers komen we een prijs overeen (ik tel niet per speler maar een schatting is wel nodig)
  4. Communiceer naar je vrienden/clubgenoten/collega’s de datum en laat ze inschrijven! *

 

*Toch als je beslist het spel te spelen maar waarom zou je het niet doen?